torsdag 3 juli 2008

MR organisationer trotsade dödshot

Det civila samhället i Guatemala lyckades få militärens dag den 30 juni att istället bli en dag för att minnas de människor som försvunnit och dödats under landets väpnade konflikt.

Framsteg!

Läs artikeln från Kristna Fredsrörelsen här:

http://www.krf.se/fredstjanst/guatemala_080703.asp

2 kommentarer:

Elrinth sa...

Ursäkta att denna kommentaren är helt orelaterad till ditt inlägg.
Jag vill bara säga, hyfsad blogg. Samt svara på ett gammalt inlägg där du skriver om kyrkan och de unga. En klasskamrat till mig har blivit präst, följt hans pappas fotspår för några år sedan. Men själv tycker jag det bara är löjligt med den eviga predikan efter något som inte går att bevisa. Ungdommar hade säkert gillat en kyrka där man predikade om Tolkiens mysteriska värld istället för Jesus Kristus. Det är väldigt troligt att det fanns någon människa förr i världen med krafter som ej någon vanlig hade. Att kvinnan blivit befruktad utan man är det vi gör idag med provrörsbefruktning. Sedan har man improviserat och använt fantasin när man skrev bibeln. Tänk dig en bunt påverkade snubbar under samma tak, mycket galet kan hända där. :)

Efter galet mycket fantasi blev bibeln till. Man hade för ett tag sedan publicerat "nya" gamla skrifter som berättade att Judas inte alls uppges vara idioten han är i bibeln. Så helt klart är det bara en bunt mytomaner. Har träffat en mytoman i verkligenheten och jag kan säga att dem är inte speciellt roliga att tala med, för motbevisar man dem så försöker dom alltid snirkla sig ur på det mest patetiska sättet. Dvs, vägra inse sanningen.

Jag anser att kyrkan får med sig tillräckligt med nya medlemmar. Visst det är lite kul med religionsfantasier men varför ödsla massa tid på något som ej vetenskapligt bevisats då det finns så mycket annat här i världen man kan förbättra. Typ driva fordon på väte, se till att elever i skolorna trivs bättre och lär sig häftigare saker.

Reflektioner Allteftersom sa...

Hej Elrinth. Tack, för din kommentar.

Kyrkan och tron innehåller många delar, som tilltalar otroligt många människor. De - vi - tror på budskapet - och/men vi tror alla på olika sätt, och det tilltalar/påverkar oss på olika sätt.

Historiens händelser och ord är viktiga - för väldigt många, vare sig det gäller kristendomen eller t ex islam.

Tid skall ödslas - på det som är viktigt! Kropp och själ, är viktigt! Dit hör t ex tron, motion, god/hälsosam kost, samtal och gemenskap.

Kyrkan utesluter inte det vetenskapliga - var sak har sin tid, och sin plats.

Allt Gott - till dig!

Anette