tisdag 28 december 2010

28 dec. Varkala - Kerala...

Tisdag. Sovmorgon.

Morgondis. Jag langtar efter att aka vidare, men far ge mig till tals till i morgon.

Omelette, toast och kaffe till frukost. Och sedan ett laaangt samtal med en kille fran norra Indien om mcturer i Kashmir. Han blev exalterad over mcfard med Enfield och pratade glatt pa om aventyr en lang stund. En stunds gladjeinjektion for oss alla tre.

Vi gar ner till stranden och njuter av salt, sand och sol en stund.

Vi har verkligen vaknat till olika ljud i detta land. Trafikbrus som skarpt och hart ljud, aktiva busshorn, boneutrup, kvarn som bankar (hela natten), kyrkklockor, sang & predikan over hela nejden, syrsor om en hel symfoni och restaurangslammer.

Manniskorna i byarna lever nara vagen. De sma barnen likasa. Och djuren. Vi konstaterar att de sma och stora barnen har ett lugn och inte vinglar ut pa vagen i lek eller av aldersovett. Manniskor och djur ar pa och vid vagen, men i en lugn takt utan plotsliga riktningsandringar.

Lukterna ar ocksa ett viktigt inslag i kanslan for landet. Doften forstarks av varmen. Vi kanner lukten av eldning, sopor, rokelser, kryddor, teer. Den starka lukten av fisk, farskt ny och den torkade. Den kvaljande fisklukten ar ibland sa overvaldigande att man knappt kan andas. Strax senare luktar doften av mat eller nybakat brod alldeles ljuvligt gott.

Ljud. Lukt. Farg. Form. Skillnader och likheter. Moten med manniskor som delar med sig. Nya upplevelser. Sorg & gladje. Njutning och reflektion.

Att resa per Enfield i detta land ar njutbart gott. Det ar en upplevelse som ger inspiration for mer upplevelser, mer resande och fler moten.

A..

Frukost ca 200 rup

Lunch ca 150 rup

God fiskmiddag ca 600 rup

Inga kommentarer: