tisdag 25 oktober 2011

Marilyn Monroe och Den underbara resan

Idag ser jag inte till tomtgränsen. Inte för att tomtgränsen ligger långt bort eller för att min blick är grumlig, utan för att dimman ligger tät. Den gjorde den också i går kväll, när jag åkte hem från grannstaden efter ett möte med fina Sofie. Sofie, hon med språket som sitt lyckospår.  

Dimma är vackert, men svår att köra i. Särskilt i mörker. Höstdimma, med de vackra skogsfärgerna nära, är verkligt ljuvligt fint. Särskilt när solen närmar sig och stretar på, för att värma bort det tunga grå.

Jag får ett mail från min fantastiska Jenny. Hon längtar i en känsla, som smittar och gör mig glad. Hennes tanke är ljuvligt fin.

I min bokhög har jag fina böcker som pockar på uppmärksamhet. De skall ordas om, i sinom tid. Foto Roine Magnusson och text Anders Wallén. De har gjort Den underbara resan. Landet runt. Från ovan, även om de ibland också har landat. Om Den underbara resan kommer det ord så småningom. De många bilderna är rent fantastiska. Resan är rent ljuvlig och skapar inspiration. (Gorgo Förlag i Nora).

Det har utkommit en ny bok om Marilyn Monroe. David Wills och Stephen Schmidt har sammanställt och ordat. Ett mastodontverk. Ica Bokförlag ger ut fantastiska böcker. Också om detta tänkte jag mig orda i sinom tid.

Agnes Dag. En bild av Agnes Maria Carolina Almqvist, gift Hammarskjöld - skriven av Lisa Segerhed - har nått mig. Lisa Segerhed har skrivit om någon som har stått bakom, vid sidan om. Hon har suttit i sin skrivarstuga på vackra Öland och sammanställt sin historia. Ett historieperspektiv, från ett annat håll. Den skall läsas med andra ögon. Strax och inom kort.

Helt olika. Glassigt stort eller enkelt svart/vitt. Någon har gjort. Ordat, skrivit, fotograferat, våndats och glatts.

Till egen och andras glädje.

A.



Övrigt, utan särskild betydelse.

Inga kommentarer: