lördag 26 november 2011

Svenska Marathonsällskapet ber sina medlemmar....

Svenska Marathonsällskapet vill öka intresset för marathon- och ultralöpning i Sverige. Det gör man t ex genom att uppmärksamma löpningen, genom att synas och verka i löpningens spår och genom att erbjuda rabatter till medlemmar som deltar i olika långloppsarrangemang.

Tidigare om åren har sällskapet försökt att sammanställa en lista på alla de lopp som är rabatterade för våra medlemmar. Detta är en stort tidskrävande aktivitet som tär i en ideell organisation, och det är lätt att missa någon arrangör. Vi gör nu helt enkelt ingen lista, men vi vill gärna se att medlemmarna verkligen får den rabatt de bör få och att arrangörerna får många löpare till sina lopp. Därför vill jag nu be om er hjälp i detta.

Jag vill be dig att du uppmärksammar långloppsarrangören på att du är medlem i Svenska Marathonsällskapet. Loppen, i Sverige, är ofta rabatterade med ca 50 kr för medlemmar i sällskapet, och du finner oftast informationen på arrangörens hemsida.

När rabattinformationen saknas på loppets hemsida eller i deras inbjudan, dra dig inte för att fråga arrangören. När den finns, dra dig inte för att uppmärksamma dina vänner på rabatten.  Berätta, t ex på facebook eller i ditt löparforum. Berätta för din löparkamrat, din marathonutmanare eller i din träningsgrupp.

För arrangörernas del är det viktigt att informationen är tydlig. Jag vill därmed be arrangörerna att tydligt på hemsidan och i inbjudan notera rabattens och sällskapets varande. Det spelar roll för loppets, löparnas, löpningens och sällskapets väl.

Med korta steg. Och många steg. Land och rike runt.

Anette Grinde



Inga kommentarer: