onsdag 22 februari 2012

Att reparera en cykel....

Att reparera en cykel görs lätt vid vägkanten - om rätt verktyg är med och om man gillar mängder av åskådare. De kan ibland bli många, om man inte gör reparationen en god bit ifrån närmsta by. Man får planera sina haverier.

Mellan de små byarna i Indien är avståndet kort, oftast bara ett par kilometer. Eftersom det finns förhållandevis många cyklister finns det också många cykelreparatörer. En konsekvens av att cyklisterna inte cyklar så långt, utan mest i sin egen by, är att reparatören då också måste finnas i byn. Det är positivt, om nu inte rätt verktyg är med på färden.

En problematik är att det är relativt ovanligt med växelcyklar i Indien. Få reparatörer har kunskap kring dessa och hänvisar gärna vidare till nästa reparatör, som ofta finns i nästa by eller stad. Det kan förstås bli lite problematiskt ibland. 

Vi köpte våra cyklar i Indien. De behövde repareras ibland. Så - ja, det finns många duktiga reparatörer. De kan sitt uppdrag, de är tillgängliga från morgon till kväll och de tar indiskt betalt. Det är praktiskt, billigt och bra.


Anette Grinde
I n d i e n c y k l i s t

Läs även andra bloggares åsikter om , perspektiv, Indien, äventyrare ...

Inga kommentarer: