söndag 18 mars 2012

Beskattning av näringsverksamhet...

Kursen omfattar beskattning av näringsverksamhet för dig som arbetar med löpande bokföring och administration i det lilla/medelstora företaget.

Målsättning; att ge deltagaren en övergripande kännedom om vårt skattesystem och tillräckliga kunskaper kring reglerna om näringsverksamhet för att arbeta med löpande bokföring och administration i sitt eget företag eller som anställd i ett företag.

Målgrupp; Kursen vänder sig till dig som självständigt arbetar med löpande bokföring och administration i små/medelstora företag. Kursen är även lämplig för egna företagare och redovisningskonsulter som saknar ingående kunskap kring beskattningsreglerna.

Kursen ger deltagarna kunskap kring;
- inkomstbeskattning och skattesystemets uppbyggnad
- beskattning av näringsverksamhet
- vad är skattepliktigt och vad är avdragsgillt
- mervärdesskatt
- lön och förmåner ur beskattningsperspektiv
- arbetsgivaravgifter och källskatt
- kontrolluppgifter
- information om hur vi tar hjälp med bokföring & bokslut genom program

Kursen innehåller en viktig grund för att klara att föra den löpande bokföringen korrekt. Bokföring ingår inte i kursen, men utan beskattningskunskaper blir det lätt fel. Kursen ger dig också möjlighet att förbereda inför bokslutet och i förlängningen att göra bokslutet själv.

Undervisning sker genom föreläsningar, diskussioner, enskilda arbeten och grupparbeten.

Lärare; Anette Grinde Lundeberg
Företagshuset Ag Kb
Kursmaterial; Broschyrer, blanketter, mm utdelas vid kursstart
Kursomfattning; 3 hela dagar
Antal kursdeltagare; min 8 - max 16
Kursplats; centrala Sthlm.





*** *** *** *** 
Läs även andra bloggares åsikter om  Marknadsföring  - Redovisning. Beskattning. Utbildning. Bokföring. Företagshuset. *   Politometern  *  Intressant. * Bloggkartan Norrtälje. * Nyligen.se. * Blogger.com. * Företagshuset - arrangerar kurser för ideella föreningar.* Företagshuset - säljer också ekonomi/administrationsprogram för ideella föreningar. * Stuga i Roslagen ledig * .

Inga kommentarer: