onsdag 21 mars 2012

Indienfonder på väg upp...

I dagens DN läser jag om indienfonderna som är på väg upp. Ja, det är en annons från Aktieinvest som vill ha köpare till sina fonder, inte en regelrätt artikel. En fin bild på människor vid datorer i långa rader finns med i annonsen. Ja, det är nog rätt att handla indienfonder nu, kanske - men, det vore ju gott om utvecklingen kom människorna till del. Så många, så många lever under en dräglig inkomstnivå i Indien. Kan vi göra något åt det, när vi ändå är igång och skall tjäna pengar på dem?

Ja, visst är det ok och i sin ordning att satsa pengar i fonder, även när de spekulerar kring en utveckling i fattiga länder - men, kan vi göra något mer än bara tjäna pengar själva? Kan vi gynna dem och deras utveckling, kan vi bistå med kunskap och utveckling, kan vi dela med oss - eller måste de uppfinna hjulet själva i allt de behöver göra?



Fotot är taget i en mindre stad längs den västra kusten i Indien - i december 2011. - IT-boomen har inte ännu nått hit, tänker jag när jag ser ungdomarna sitta och lära sig att skriva maskin på skrivmaskiner som vi skrotade för 50 år sedan.


A..

Läs även andra bloggares åsikter om  fattigdom  - Indienfonder - aktieinvest -it - ....  Politometern om fattigdom och utveckling  * Intressant. * Bloggkartan Norrtälje. * Nyligen.se. * Blogger.com..* Företagshuset - arrangerar kurser för ideella föreningar.* Företagshuset - säljer också ekonomi- och administrationsprogram för ideella föreningar. * NaturNära Äventyr håller föreläsningar kring t ex äventyr, friluftsliv och hälsa...

Inga kommentarer: