lördag 26 maj 2012

Dagens ord....




Dagens ord hos 1av3.se är en skrivövning. Det är ett sätt att forumlera sig kring ett ämne, en tanke. I syfte att lära, förkorta, skriva & kanske också att njuta. Dagens ord är rusta.  Ja, tanken kan gå till en butikskedja. Den tanken lämnar jag därhän. Tanken kan också gå till att rusta för något. Som att ställa i ordning, göras redo.

SAOL (Svenska Akademiens Ordlista) säger; Rusta; förse med eller skaffa krigsmateriel. Utöka krigsmakten. Göra i ordning. Rusta upp; sätta i stånd, förbättra.

Krigsmakten rustar sig för försvar. Jag rustar mig för frukost. Någon rustar sig för en tentamen, någon för ett springarrangemang och någon för en mc-färd i vackra Roslagen. Jag kan också rusta ett hus eller en trädgård, där innebörden blir att förbättra, sätta i stånd - som i att göra riktigt fint.

Jag är rustad när jag står redo. Jag är rustad när jag har hängt på mig min rustning - den som skyddar mig från att såras eller allvarligt skadas, vare sig det rör min själ eller min kropp. - Då är jag klar för det som är min uppgift. - Då är jag så klar så att det finns förutsättningar att det skall gå tillräckligt bra.

Vi bör rusta oss för dagen.
Tänka den god,
men ändå vara beredda på ondskan runt hörnet.

Vi bör rusta oss för dagens möten.
Tänka dem vara öppna och vänliga,
men ändå vara beredda på de som är hårda och oförsonliga. 

A..



1av3.se. SAOL.    Intressant.  Bloggkartan NorrtäljeNyligen.seBlogger.comKnuff bloggar.  Knuff om 1av3.se - dagens ord -  Bloggare om 1av3.se -

2 kommentarer:

Dagens ord sa...

Tips: spana in http://www.dagensord.net också.. Gillar bilden! Mycket passande!

Reflektioner Allteftersom sa...

Ja, visst är bilden fin. På Eketorps borg, Öland, finns rustningen. Där behövdes dylika ting från tid till annan. /A..