tisdag 29 maj 2012

Fritidshus till salu...

Jag besöker hemnet och finner mängden fastigheter som är till salu. Där finns nytt och fint, där finns gammalt och säreget och där finns sådant som man undrar över.

Varje år byter mängder av fastigheter ägare, men det verkar alltid vara några som är hopplöst svårsålda. Vad beror det på? Hur kommer det sig att något av huset har varit till salu i mer än ett år? Beror det på huset eller beror det på miljön? Eller beror det på säljaren eller på mäklaren? Eller beror det på beskrivningen eller prislappen?

Ett hus i Gräsö, Hallstavik, har varit till salu (enligt hemnet) i 442 dagar. Mäklaren skriver; För åretruntboende eller bekväm fritid. Lantligt beläget hus byggt i lösvirke. Eget v/a. Altandäck. Natur- och skogstomt. Ca 1 mil till Hallstavik. Beskrivningen är torr som fnöske och informationen är helt oinspirerande. Kan den månne göras bättre? Svensk Fastighetsförmedling i Norrtälje ansvarar för objektet. För ca 14 dagar sedan beställdes ett prospekt. Mäklaren svarade att hon var borta på semester, men att hon snart skulle återkomma. Då skulle hon sända prospektet. Det har ännu inte anlänt.

Fantastisk genuin Roslagsmiljö på Singö. Denna fastighet delar tillsammans med tre andra på en samfälld fastighet S 17 där man har tillgång till egen sandstrand, bygglov finns för brygga, tillfällig tillgång till flytbrygga. Vacker utsikt över Singöfjärden från båda planen i huset där man kan se cirklande havsörnar. - skriver Benny Forsius på Mäklarringen i Norrtälje om huset på Singö med en tomt på ca 1900 kvm med vatten i vyn. Fastigheten har legat på hemnet i 377 dagar.

Jag promenerade förbi hos Länsförsäkringar i Norrtälje häromveckan. Där fanns vinterbilder på hus som talade om vackra sommardagar. Samma sak finner jag hos Roslagens Sparbanks mäklare. Har mäklarna inte tid att uppdatera prospekt och bilder, när det ser ut att behövas? I en raskt närmande sommartid känns det tossigt att titta på vinterbilder. Det är också en tid sedan snön lämnade våra trakter. Skall vinterbilderna vara kvar? Är det den bästa marknadsföringen för bostäder och fritidshus, som säljs för sommartrivsel i vår/sommartid?

Jag undrar hur säljaren tänker - när huset inte blir sålt? Vet de att mäklarna inte svarar på frågor eller sänder den info som efterfrågas? När det går månad efter månad utan resultat? Hur många tittar på huset, igen och igen? Är säljaren nöjd med beskrivningen, antal visningar, bud & konsekvenser? Varför låter de huset ligga kvar hos mäklaren, när det inte blir sålt på så länge?

Undrar. Förundrad.


A..








Intressant.  Bloggkartan NorrtäljeNyligen.seBlogger.comKnuff bloggar.  Knuff om fastighetsförmedling - Hallstavik -  Bloggare om LänsförsäkringarVilla uthyres i Roslagen.

Inga kommentarer: